Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

26 juni -midsommarvandring på Österlen

26 juni

Pilgrimsplats Sankt Olof våren 2022

 

Att vara pilgrim

En människa är ständigt på väg. Nya situationer och faser i livet möter oss hela tiden. Därför är det något djupt symboliskt i att vandra.

En pilgrimsvandring är en stund för dig själv och Gud. Det är därför vi vandrar i tystnad och på ett led. Men under pauserna pratar vi och det brukar alltid vara trevligt! Självklart går det också att tillbringa hela dagen i tystnad, om så önskas. Naturupplevelsen ingår som bonus. Vandringarna är 10-12 km långa.

 

En pilgrim behöver inte så mycket, men ta med kläder efter väder och använd väl ingångna, och gärna vattentäta, skor. Och mat och rejält med dryck förstås. Allt bärs lämpligen i en liten ryggsäck.

 

Vill du ha mer information om pilgrimsverksamheten?

Kontakta Henrik Grimheden på tfn 0414-41 24 82 eller e-post henrik.grimheden@svenskakyrkan.se.

 

Anmälan till vandringarna är inte obligatorisk, men önskvärd.

 

Behöver du kyrktaxi till startplatsen eller tillbaka från Sankt Olof? Det kostar 20 kr/enkel resa och bokas senast fredagen före. Ring eller maila Henrik Grimheden.

 

 

Söndagen 26 juni

Midsommarvandring från Rörums kyrka till Sankt Olofs kyrka, ca 11 km. Vi går från Rörum kl. 12:30 och de första kilometrarna går det uppför, men sen blir det plant. Kl. 18 firar vi pilgrimsmässa i Sankt Olofs kyrka. Vandringen leds av Gertrud Knast, tfn 070-492 80 24.

 

Välkommen att vandra framåt och inåt!

 

Henrik Grimheden

 

Detaljer

Datum:
26 juni
Evenemang Kategori:
  • Earth hour

  • Sidor