Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

En timmes pilgrimsvandring för alla – ”Rollatorpilgrimsvandring” med avslutning i S. Sandby kyrka

22 november 2017 - 09:30 - 10:30

Onsdagen den 22 november 2017 kl. 9.30

Vi samlas i Södra Sandby kyrka och under en knapp timme gör vi en gemensam vandring runt kyrkan och dess omgivning. Vi avslutar med mässa i S. Sandby kyrka och dricker sedan gemensamt kaffe i församlingshemmet. Den här vandringen är möjligt för ALLA, även om man har rullator. Därför kallas denna vandring också ”rullatorpilgrimsvandring”. Ingen anmälan!

 

Att pilgrimsvandra
Att pilgrimsvandra betyder så många olika saker för många människor.

För en del är det ett sätt att återhämta sig och få en klarare bild av den inre världen. Att urskilja sig egen röst och känna Guds närvaro.

För andra är det ett sätt att skärpa sina sinnen och uppleva och upptäcka naturen i alla dess nyanser,

För en tredje är det ett härligt sätt att tillbringa tid både andligt och fysiskt.

Du rör dig och tanken flödar fritt!

Hur din egen personliga upplevelse än är – är ramen densamma. Vi vandrar tillsammans, delar tystnad och andakt tillsammans och kanske dricker en och annan kopp kaffe eller te tillsammans. Just dessa ord; gemensamt och tillsammans uttrycker något betydelsefullt  i pilgrimsvandringen. Sällan har väl något varit så enkelt!

Vad du behöver är Dig själv och ett par någorlunda bra skor. Du behöver inte ens för dagen vara utrustad med något särskilt gott humör. Hur man är mår brukar man känna sig väldigt mycket lättare till sinnes efter några timmar på vandring tillsammans.

I Södra Sandby församling har vi valt att sedan något år tillsammans göra lite kortare halvdagsvandringar eller en timmes vandringar. Det har visat sig att många sandbybor föredragit dessa framför de lite längre vandringarna.

Känner du eller ni att de längre vandringarna skulle vara lockande råder jag er att titta på www.pilgrimsvagen.se där man finner mycket intressant läsning och många förslag på både kartor och vandringar.

 

Detaljer

Datum:
22 november 2017
Tid:
09:30 - 10:30
Webbplats:
https://www.svenskakyrkan.se/sodra-sandby/pilgrimsvandring

Plats

Södra Sandby

Arrangör

Södra Sandby församling