Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Pilgrimskurs – stiftspilgrimsdag: Inre och yttre frid

04 maj - 05 maj

Planeringen pågår för fullt för vår stiftspilgrimsdag som också blir en introduktionskurs om pilgrimsvandring. Allt är inte klart, men som planerna ser ut nu samlas vi i Höör på stiftsgården den 4 maj, där vi samtalar om pilgrimsvandring, och fördjupar vår kunskap både praktiskt och teoretiskt.

Hur genomför man en pilgrimsvandring?

Vad ska man tänka på?

Vad är en pilgrimsvandring?

Finns det något man kan tala om som pilgrimsteologi?

Den 5 maj firar vi högmässa i Höörs kyrka och vandrar sedan till Hallaröds kyrka.

Samlande tema för båda dagarna är ”Inre och yttre frid”. Som pilgrimer kan vi söka båda delar:

Inre frid: Om livsmod, andlig och kroppslig hälsa, frihet från alla slags missbruk och trasiga relationer, läkedom och försoning, förankring på djupet i de livsvärden som skapar hållbarhet och uthållighet i våra liv, och mycket mer…

Yttre frid: Solidaritet med medmänniskor och med skapelsen. Ansvar och uppdrag. Att söka ett sätt att leva som slår vakt om det gemensamma goda. Att leva i förbön och omsorg. Att minnas berättelserna om utsatthet och upprättelse. Att stå upp mot det som skadar.

Dag ett har fokus på inre frid – dag två på yttre frid.

Dagarna är tänkta som en helhet, men du kan givetvis också välja att delta enbart på en av dagarna.

Anmälan och deltagaravgifter meddelas så snart informationen är klar. Kursdagen på Åkersberg den 4/5 kommer att ha en kursavgift. Vill du endast vandra med den 5/5 kostar det inget. Du kan redan nu lämna in intresseanmälan till pilgrim@lundsdomkyrka.se.

 

 

Detaljer

Börjar:
04 maj
Slutar:
05 maj
Evenemang Kategori: