Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Pilgrimsvandring i Jesu fotspår

17 februari - 08:00 - 25 februari - 17:00

Följ med på en vandring i Jesu fotspår, från Dopplatsen i Jordanien till Gravkyrkan i Jerusalem i februari 2019, beräknat till vecka 8. Under vandringen kommer vi att möta människor som lever på de platser där Jesus vandrade. Det blir en resa fylld av insikter och utsikter.

 

Vandringen

Vi flyger till Amman i Jordanien, och börjar vandringen dag två vid platsen för Jesu dop i Betania på andra sidan Jordan, därifrån åker vi till gränsen vid Allenby bridge och tar oss över till Västbanken. Från den sidan gränsen tar vi oss till världens lägst belägna stad, Jeriko, där vi bland annat ser Sackaios sykomorträd och sover till dag tre. På morgonen vandrar vi upp för Frestelsernas berg och besöker det grekisk-ortodoxa klostret där. Sedan går vi därifrån vidare till Taybeh, den kristna byn med ett eget ölbryggeri. Där besöker vi lokala entreprenörer och sover över till dag fyra. På morgonen firar vi morgonmässa i Sankt Georges kyrkoruin. Dagens vandringsetapp blir till staden Ramallah och den lutherska kyrkan där.

Slutligen vandrar vi till vårt mål, Gravkyrkan i Jerusalem dit vi kommer dag fem, där vi också avslutar vår vandring. Dagen efter kan de som vill se solen gå upp över Jerusalem från Olivberget. Det kommer även att finnas möjlighet att spendera tid i Betlehem och Jerusalem efter vandringens avslutning. Från Jerusalem åker vi sedan tillbaka till gränsen vid Allenby bridge och sover sista natten i Amman.

 

Viktigt att veta

Under vandringen delar vi liv, mat och bön med varandra och med människor vi möter. Vi går ungefär en och en halv mil varje dag, med egen packning och därutöver vatten. Som vandrare behöver du alltså klara av att gå långa sträckor i ojämn terräng med ca 15 kilo packning, i sommarvärme. Vi sover på enkla ställen och anpassar oss till varandra och till det rådande läget. Delar av dagsträckan kommer vi att vara tvungna att ta taxi på grund av att det är för långt att gå. Vandringen har begränsat antal platser på grund av detta, först till kvarn gäller. Flyg t.o.r till Amman i februari 2019. Resan beräknas till 10 dagar och kosta ca 12 000kr.

 

Vad kommer vi att se?

Vandringen kommer bland annat ta oss till trakterna där liknelsen om den barmhärtige samariern utspelar sig (Luk 15), till berget där Jesus blev frestad (se ex. Matt 4), till det träd som sägs vara Sykomoren som Sackaios klättrade upp i (Luk 19), platsen dit Jesus drar sig undan med sina lärjungar (Joh 11:54) samt så klart den helig staden Jerusalem. Vi kommer även att ta oss till Betlehem för att se födelsekyrkan och, om möjligheten ges, herdarnas äng (Luk 2). Dessutom kommer vi att ge utrymme för att möta människorna som bor på dessa platser.

 

För intresseanmälan och mer info kontakta Pilgrimsplats Liberiet: pilgrim@lundsdomkyrka.se

 

Detaljer

Börjar:
17 februari - 08:00
Slutar:
25 februari - 17:00