Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Vandra till Sankt Olof

16 maj

Välkommen att pilgrimsvandra mot Sankt Olof!

 

Pilgrimsvandringarna mot Sankt Olof fortsätter traditionsenligt under våren. Detta är ju något som går fint att göra även i dessa märkliga tider då vi verkligen behöver fokusera på det goda. Och en pilgrim är ju alltid på väg. Mot framtiden, mot det hållbara samhället, mot allt djupare mognad, mot Guds rike… Samtliga vandringar sker under tystnad. Men när vi pausar pratar vi och har alltid trevligt!

Tanken är att vandringarna är framme i Sankt Olof ca kl 17:30. Varje vandring avslutas med en enkel andakt eller gudstjänst i eller vid Sankt Olofs kyrka, beroende på hur pandemiläget är just då och vilka regler som gäller. Efter vandringen ansvarar var och en för sin hemkomst, men självklart försöker vi hjälpas åt och det brukar alltid lösa sig.

 

En pilgrim behöver inte så mycket, men viktigt är väl ingångna skor, bekväma kläder efter väder, matsäck och inte minst rejält med dryck. Packas lämpligen i en liten ryggsäck.

 

Vill du vara med? Har du frågor? Kontakta Henrik Grimheden, präst, 0414-41 24 82 eller henrik.grimheden@svenskakyrkan.se.

 

 

 

16 maj

Vi provar pilgrimscykling! Cyklister räknas som pilgrimer i Santiago de Compostela och så även på Österlen. Sträckan blir drygt 25 km. Start i Simrishamn efter gudstjänsten i S:t Nicolai kyrka kl 11. Pilgrimscyklingen startar efter lunchpaus ca 12:30 och går via Gladsax och Östra Vemmerlöv till Sankt Olof. Ingen anmälan, ingen kostnad.

 

30 maj

Vandring från klostret Mariavall. Vi sänds därifrån efter mässan, ca kl 11:45. Vandring ungefär 10 km genom skogen till Sankt Olofs kyrka. Ingen anmälan, ingen kostnad.

Detaljer

Datum:
16 maj
Evenemang Kategorier:
, ,

Arrangör

Pilgrim Österlen
  • Earth hour

  • Sidor