Länkar och info – kartorna

Det är viktigt att komma ihåg att Pilgrimsvägen Skåne Blekinge inte är fullt markerad med skyltar ute längs leden. Vi arbetar på att utöka märkningen men det tar tid – och pilgrimsvägen bygger på ideellt engagemang och nätverksarbete. Vi kan därför inte garantera att du hittar pilgrimsvägen enbart med hjälp av skyltar. Du behöver en karta. Därför har vi satsat mycket på att skapa ett bra och lättillgängligt kartmaterial.

Pilgrimsvägens kartor finns tillgängliga som app via mobil och platta. Du kan söka dem via hemsidan. Välj fliken ”Pilgrimsvägen” i huvudmenyn och sedan i undermenyn vilken led du vill vandra. På sidan som öppnar sig finns det en infälld beskrivning av leden där det finns en knapp längst ner med texten ”läs mer”. Tryck på den. Du flyttas då automatiskt vidare till kartan på www.paxwalk.se.

Här kan du hitta en mängd ytterligare information om etapper, avstånd, höjdkurva, sevärdheter, svårighetsgrad, etc.

Högt uppe på sidan, strax under rubriken som anger vilken led du befinner dig på, hittar du tre vita rutor. Den längst till höger innehåller tre prickar. Trycker du på den hittar du ytterligare val. Ett av dem är att få kartan i utskriftsvänligt format. Ett annat är att få kartan öppnad genom appen. Detta är det enklaste sättet att läsa kartan via mobil eller platta. Här kan du också se var du själv befinner dig. Du dyker upp som en liten grön prick på kartan.

Telefonen behöver vara inställd på att tillåta registrering av din plats.

Du behöver också installera Outdoor Actives app. Detta beror på att Paxwalk utgår från denna kartplattform, en av de största i världen för vandringsleder. När du väl har installerat appen behöver du inte använda den. Det är enklare att gå in direkt via www.pilgrimsvagen.se eller www.paxwalk.se. Ett tips kan vara att lägga en genväg till pilgrimsvägen på hemskärmen/skrivbordet. Då blir det enklare och snabbare att hitta.

 

Vill du ha mer information om Outdoor Active hittar du det genom att klicka på bilden nedan:

Vill du installera appen på din enhet så hittar du den här:

Appstore

Google play

En del kartor finns även som pdf-filer att trycka ut. Dessa kartor hittar du på varje ledbeskrivning i menyn.