Tioårsjubileet – vandringarna

Under Pilgrimsvägen Skåne Blekinges tioårsjubileum kommer den största delen av pilgrimslederna att vandras. Med start från sju olika platser samlas alla vandringar kring domkyrkan till den stora festhögmässan den 2 juni. Första gruppen samlas den 16 maj i Karlskrona och börjar vandringen den 17. Därefter går en grupp från Fridafors den 22 maj, från Smålandsgränsen mellan Markaryd och Skånes Fagerhult den 24 maj, från Kivik den 25 maj, från Trelleborg och Höör den 30 maj och från Malmö den 1 juni. Alla vandringarna presenteras etappvis på www.pilgrimsvagen.se.

Här ser du enkel modell över alla vandringar under pilgrimsjubileet:  etapper – skiss.

Vandringarna planeras och genomförs med hjälp av de lokala pilgrimsförsamlingarna och stiftets pilgrimsledare. Du kommer att här på hemsidan få information om varje etapp som uppdateras och fylls på efterhand. Du kan välja att vandra en dag eller flera, beroende på förmåga, tid och lust. Etapperna har olika längd, från en knapp mil vissa dagar till dryga två mil andra dagar. Vi strävar efter att alltid ha möjlighet att erbjuda transport för den som får bekymmer på vägen.

Övernattning sker på enklast möjliga vis, ofta på golv. Sovsäck och liggunderlag är därför nödvändigt att ha med. För flerdagsvandrare erbjuds det middag, frukost och matpaket för vandringen. Kostnader bestäms lokalt av församlingen som ansvarar. Endagsvandrare tar med egen mat.

På hemsidan kommer vi att lägga ut kontaktuppgifter till de lokala vandringsledarna.

Anmälan kommer att göras till en gemensam anmälningsbyrå. Vi hoppas kunna lägga ut information om detta inom kort. Det är bara de som övernattar och de som vill vandra med en större grupp (mer än fem) som behöver föranmäla sitt deltagande.

Det kommer också finnas möjlighet att vandra i en teckenspråkig grupp. För mer information om detta kontakta pilgrimsplats Liberiet eller Kerstin Dahl (mobil och sms 0761884242).

 

 

 

Anmälan – till vandringar och program