Sommarkul för barn: Pilgrim för en dag

På sommarlovet kan du prova att vara pilgrim för en dag. Du får göra din egen vandringsstav, gå i Domkyrkans labyrint, leta efter det hemliga pilgrimsmärket som finns någonstans i Lunds domkyrka och gå en pilgrimsvandring i Lund. Under dagen ber vi pilgrimsböner och sjunger sånger.

En pilgrim är alltid fri. Men en stav i sin hand och ett par sköna skor ger sig pilgrimen ut på äventyr. Man kan vandra långt – ändå till Rom eller Jerusalem. Men det går också bra att pilgrimsvandra i Lund. Eller hemma i sitt eget rum. Det viktiga är att du är sugen på äventyr.

Ålder Från åtta år.

Tid
14 augusti kl 10.30-14.30. Vi träffas på Pilgrimsplats Liberiet, det medeltida tegelhuset precis bredvid Lunds domkyrka.  När du går hem får du ta med dig din nya vandringsstav och ge dig ut i världen…

Kostnad Gratis, ta med egen matsäck

Anmälan dig till senast den 7 augusti till Maria Johnsson, maria.johnsson@svenskakyrkan.se