Nya pilgrimer intar Lund

I solen bakom Domkyrkan sitter systrarna Isolde och Flisan Söderberg och täljer pilgrimsstavar.

De är pilgrimer för en dag tillsammans med en grupp barn och unga från Trelleborgs församling.
– Vi är med på ett läger på Stiftsgården Åkersberg med våra minior- och juniorgrupper. I dag reste vi hit för att prova på att vara pilgrimer. Det är väldigt mysigt att sitta här tillsammans, säger Flisan Söderberg.
pilgrim_en_dag

Flisan var med i scouterna som liten och morfar som är naturmänniska har givit henne bra tips när det gäller att leva friluftsliv. Lillasyster Isolde tycker att Flisans pilgrimsstav blir fin. Finare än hennes.
– Det är roligt och spännande att vara här, men nu är jag hungrig! Hoppas vi ska äta snart, säger hon.
Alla har tagit med sig egen matsäck, annars är pilgrimsdagen helt kostnadsfri. De som inte täljer pilgrimsstavar har fått vandra eller springa i Domkyrkans labyrint. Under eftermiddagen ska de nya pilgrimerna gå en vandring i Lund med sina egentillverkade stavar.

– Jag har gått några kortare pilgrimsvandringar förr. Den längsta var 2,4 mil som jag gick på en dag. Men när jag känner mig redo skulle jag gärna vilja följa med på en lång vandring. Som från Trelleborg till Kiruna, säger Flisan.

Den 14 augusti arrangeras Pilgrim för en dag igen. Du ska vara åtta år för att vara med. Det är ingen kostnad. Anmäl dig till Maria Johnsson,  maria.johnsson@svenskakyrkan.se senast den 7 augusti. Välkommen!