Boel och den absoluta sanningen

Boel Larsson är skådespelare på Österlen. Under våren och sommaren har hon skrivit skådespelet Moraliteten om Sankte Olof – den absoluta sanningen. Kom och upplev den lilla byn S:t Olofs svar på det stora Olofspelet i Stikklestad i Norge.

Under de sista tre dagarna i juli spelas nyskriven moralitet i Sankt Olof. Med detta menas att en dramatisering om en biblisk persons oftast dramatiska liv, spelas upp på torget av ett par skådespelare. Sensmoralen, moralen, finns i själva berättelsen och ofta spelades moralitetens olika akter upp på tre olika platser i byn eller staden där skådespelarna just nu befann sig. Alla goda ting är ju tre.

Vår moralitet är inte medeltida – den är rykande färsk. Ej heller handlar den om en biblisk person, utan om ett helgon. Med hjälp av enkel scenografi och ett direkt tilltal till publiken, som även får vara med och hjälpa till i föreställningen, spelar vi upp på tre olika platser iSankt Olofs by. Hundar som inte skäller kan vara med. En vandrande föreställning, något som passar pilgrimer. Vi spelar utomhus även vid regn. Var praktiskt klädd. Vi är mycket glada för detta uppdrag från Svenska Kyrkan och att åter få samarbeta med den franska mask-gruppen Collectif Mascque. Föreställningen varar cirka en timma. Lämplig för alla människor, oavsett ålder. Det hela börjar på marknadsplatsen i Sankt Olof. Ät en Olofskaka medan ni väntar.

Tid
29 juli kl 16.00
30 juli kl 16.00
31 juli kl 17.00 ( obs! tiden)

Ingen kostnad

Programpunkten efter föreställningen inväntar den nymoraliserade publiken.

Regi Mariana Araoz, Collectif Mascque
Manus Boel Marie Larsson, Thales Teater
Musik Tina Quartey, Thales Teater
Scenografi Marta Cicionesi, Thales Teater
Skådespelare och musiker Tina Quartey
Skådespelare Boel Marie Larsson
Commediamasker tillverkade av Etienne Champion, Collectif Mascque samt hopplock från Thales Teaters magiska teaterlåda.
Foto Mårten Hård, Thales Teater

Moraliteten om Sankte Olof – den absoluta sanningen är ett samarbete mellan Thales Teater och Collectif Mascque