Fira Domkyrkan den 15 augusti

Domkyrkans grundlades på Marie Himmelfärdsdag för 911 år sedan – tror vi.

Detta firar vi fredagen den 15 augusti genom att vandra så som gjordes i Lund på senmedeltiden. Vi stannar till vid varje plats där det då fanns en kyrka, lyssnar till berättelsen om platsen, ber en bön och vandrar sedan vidare.

Du är välkommen att vandra hela sträckan eller bara en del av vägen. Du behöver väl ingångna skor och regnkläder vid behov. Enkel lunch serveras längs vägen mot självkostnadspris. Vandringen kommer att ske under samtal. Ingen anmälan behövs.

Start kl 10 vid Pilgrimsplats Liberiet. Vandringen avslutas i Lunds domkyrka cirka kl 15.00. Har du frågor och vill ha information om tider och platser att ansluta längs vandringsvägen? Kontakta Pilgrimsplats Liberiet, pilgrim@lundsdomkyrka.se, 046 35 87 64 eller 046 35 87 46.