Solidaritets- och pilgrimsvandring på Västbanken

Prästerna Marcus Nylander (Helsingborgs Maria) och Malin Pihlgren (Fosie) arrangerar tillsammans med Lunds stift en solidaritets- och pilgrimsvandring på Västbanken.

Vandringen börjar söndagen den 31 augusti då vi går en liten bit mot Sabastia på Västbanken, gammaltestamentliga riket Israels andra huvudstad med en av Johannes Döparens gravar. Dagen efter går vi till Nablus, riket Israels första huvudstad med Jakobs brunn, och därifrån vidare till Taybeh, den kristna byn med ett ölbryggeri. Eventuellt blir det en dagstur till Jericho, staden som sägs vara världens äldsta, innan vi går vidare till Ramallah.

Slutligen vandrar vi till vårt mål, Uppståndelsekyrkan i Jerusalem dit vi kommer på fredagen den 5 september, och som avslutar vår vandring. På lördagen vandrar de som vill även till Betlehem. Under vandringen delar vi liv, mat och bön med varandra och med människor vi möter. Vi går ungefär en och en halv mil varje dag, med egen packning och därutöver vatten. Som vandrare behöver du klara av att gå långa sträckor i ojämn terräng med ca 15 kilo packning i sommarvärme. Vi sover på enkla ställen och anpassar oss till varandra och till det rådande läget.

För intresseanmälan och mer info kontakta:
Marcus Nylander, , 0709-489235
Malin Pihlgren, , 040- 279014

Läs mer på Lunds stifts webbplats.