Pilgrimsvandring från Kågeröd till Svalöv

En pilgrim är en människa som ger sig av för att vandra till en helig plats, vilket samtidigt blir en inre vandring: Här och nu. Själva rörelsen, uppbrottet från vardagen, att gå livets väg. Några timmar av frihet. Pilgrimsvandringen präglas av sju nyckelord: frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet, delande.

Vandringen startar  kl 10.30 då vi samlas utanför Kågeröds kyrka.

Lena och Anne åker buss 230 till Kågeröd. Den går t.ex. från ”Skolgatan” Svalöv kl.10.15 och är vid Kågeröds kyrka eller ”Lunnaskolan” kl.10.27.

Vi går sedan på grusvägar till Knutstorp och genom skogen och på gräsvägar över Bolshus fälad till Svalövs kyrka. Vi tar pauser där vi intager en medhavd fika. Vi beräknar att vara vid Svalövs kyrka ca. kl.15.30 där vi avsluter vandringen.

Vandringen är ca. 13 km lång.

Vi går i rad, på ett led, med ca 2 m avstånd med en ledare längs fram och en längs bak. Vi går en del av vandringen i tystnad. Pauserna är med samtal då även bön och sång förekommer. Vi går ca 4 km/timme och det är en vandringstakt, där man både hittar rytm och meditation i vandringen.

Vi går i alla väder. Tag oömma skodon – det kan vara vått i skogen och i gräset.

ANMÄLAN och frågor senast den 17. okt till

Lena 0418-442177 ( a.lena.bengtsson@hotmail.com ) eller

Anne  0418-440027 (anne.thylen@gmail.com)
Välkommen hälsar Lena och Anne