Pax et bonum – fred och allt gott

Fred och allt gott. Så hälsade Franciskus av Assisi (1181-1226) människor han mötte under sina pilgrimsvandringar.

Under året som gått har pilgrimer vandrat till Sankt Olofs kyrka med samma längtan som Franciskus. Längtan efter fred/frid både för sig själv och alla andra människor vi möter på vår pilgrimsvandring genom livet.

Nästa års vandringar är inte riktigt klara ännu men vi vill ifrån Pilgrimsplats Sankt Olof tacka de pilgrimer som får denna plats att leva vidare som ett viktigt pilgrimsmål. Håll utkik på pastoratets hemsida eller pilgrimsvägen.se efter vårens vandringar. Sätt redan nu ett kryss i almanackan på den 29 juli 2015 då vi som vanligt firar den stora Olofsdagen med pilgrimsvandringar från många olika håll, pilgrimsmässa och marknad

Lars Bjerstam
för Pilgrimsplats Sankt Olof