5 september 2015, Hemlighetsvandring

I september månads vandring fick vi uppleva Anderslövs och Bösarps kyrkor. Vi träffades återigen på Övre busstation i Trelleborg och tog tillsammans buss till Anderslöv för att där inleda vår vandring.

Kyrkporten stod öppen, det var tänt ljus och fint samt att vi fick höra kyrkans historia berättad.

Att hitta vilse är att hitta hem, kan man ibland tänka när man har förirrat sig men samtidigt upptäckt nya saker i världen och inuti sig själv.

Under vandringen gick vi pilgrimer vilse någonstans mellan Anderslöv och Bösarp. Vi är så vana vid att vår stigfinnare och vägvisare har full koll, så när hon var sjuk stod vi ganska handfallna; ”Hur var det nu – skulle vi ta in på den här vägen eller inte?”.

Vi hamnade lite på snedden, men det var inte hela världen. Vi hade det bra mellan blåsten, solskenet och regnskurarna. Vi lärde oss saker om oss själva och vår pilgrimsgemenskap; att vi har ett gott humör och gillar utmaningar, att vi ger varandra styrka och stöd!

I Bösarp hade vi förmånen att låna kyrkans nyckel så att pilgrimsmässa kunde firas där. Där läste vi om kyrkans historia ur boken Claes Wahlöös bok SKÅNSKA KYRKOR 1050-1949. Vandringen avslutades med delning i gräset utanför S:t Nicolai kyrka.

Tack Herre för regn, nya insikter och gemenskap.