Stora pilgrimsveckan på Österlen 25-29 juli 2016

prästkrage33

Den 25 juli, den Helige Jakobs dag, vandrar många pilgrimer till Santiago de Compostela i Spanien. Den 29 juli, den Helige Olofs dag, vandrar många till Nidaros i Norge. Men vi behöver varken färdas till Spanien eller Norge för att vara pilgrimer. På Österlen finns både en Jakobskyrka och en Olofhelgedom som vi vandrar till under Stora pilgrimsveckan.

Du tar dig själv till platsen för vandringens start och mål och ordnar vid behov själv övernattning. Ta med matsäck och dryck i liten ryggsäck du själv bär, väl ingångna skor och regnkläder vid behov. Ingen kostnad.

 

st_olof_pilgrimer

PILGRIMSVANDRING PÅ EGEN HAND

Tisdag, onsdag och torsdag (26,27 & 28/7) mellan kl 9 & 12 kan du bli sänd med pilgrimspass, kartor och klockringning från Ö Vemmerlövs kyrka och sedan vandra på egen hand till S:t Olofs kyrka som är öppen kl 11-16. Sträcka ca 13 km. Ingen anmälan. Frågor: killan@telia.com, 0414 23055.

LEDDA PILGRIMSVANDRINGAR

Måndagen den 25 juli: Från Ö Vemmerlövs kyrka till S:t Jacobs kyrka, Gladsax, 10 km. Start kl 9.30 i Ö Vemmerlövs kyrka. Vi vandrar Fru Ides väg via platsen för Tumathorps kloster. Anmälan och frågor: Killans bönegård, killan@telia.com, 0414 23055.

Tisdagen den 26 juli: Från S;t Jacobs kyrka, Gladsax till Baskemölla kapell, 12 km
Start kl 10 vid S:t Jacobs kyrka, Gladsax. Vandring via S:t Nicolai kyrka i Simrishamn. Anmälan och frågor till Pilgrimsplats S:t Olof, sanktolof@bahnhof.se.

Onsdagen den 27 juli: Från Baskemölla kapell till S Mellby kyrka, 16 km Start kl 9.30 vid Baskemölla kapell. Vandring via Knäbäcks kapell och Stenshuvud. Vandringen avslutas med pilgrimsmässa i S Mellby kyrka kl 18. Anmälan och frågor: Pilgrimsgruppen i Kiviks församling, Birgitta Rosenberg, 0709111853, birgittarosenberg@hotmail.com.

Torsdagen den 28 juli: Labyrintvandring, pilgrimsmässa och Olofsvaka
Ledd vandring i labyrinten söder om S:t Olofs kyrka kl 22.
Pilgrimsmässa i S:t Olofs kyrka kl 23 och därefter Olofsvaka.

Fredagen den 29 juli, den Helige Olofs dag
Vandring S:t Olof – Jerusalem – S:t Olof
Start kl 10 på marknadsplatsen vid kyrkan. Kort pilgrimsvandring, ca 2 timmar. Frågor till Pilgrimsplats S:t Olof, sanktolof@bahnhof.se.

Vandring från Södra Mellby kyrka till S:t Olofs kyrka, ca 10 km.
Start kl 9.30. Frågor: Pilgrimsgruppen i Kiviks församling, Birgitta Rosenberg, 0709111853 eller birgittarosenberg@hotmail.com.

Vandring från Killans bönegård vid Ö Vemmerlövs kyrka till S:t Olofs kyrka, ca 13 km.
Start kl 9.30. Frågor till Killans bönegård, killan@telia.com, 0414 23055.

Pilgrimsmässa klockan 15 i Sankt Olofs kyrka