Ny blogg: #Pilgrimage2nidaros

Den 7 augusti inleds Bjärreds församlings Nidarosvandring. Vi är många pilgrimer från andra församlingar som är tacksamma för inbjudan att få vara medvandrare på denna pilgrimsvandring. Planen är att vi vandrar en delsträcka varje år i augusti fram till 2021 då vi enligt plan träder in i Nidarosdomen i Trondheim i Norge. Det blir en vandring på ungefär 144 mil. Huruvida vandringen därefter fortsätter till fots eller buss till Stiklestad är i skrivande stund inte klart.

Prästen Anna Kristiansson från Bjärreds församling är pilgrimsledare/ansvarig för vandringen och vägvisare/stigfinnare är pilgrimen Ulf Sighede. Denna blogg är publicerad på www.pilgrimsvägen.se och textförfattare är olika pilgrimer som deltar i denna Nidarosvandring. Bloggen kommer även att vara länkad till Bjärreds församlings hemsida.

Bloggen inleds med 6 inlägg från lika många inledande vandringar från Trelleborg via Lund till Bjerred. Dessa har varit under våren och försommaren 2016 och har varit för att genom pilgrimsvandring ansluta sig till Bjerred.

Frågor om Nidarosvandringen hänvisas till:
Anna Kristiansson på mail anna.kristiansson@svenskakyrkan.se

Text: Lena Lundberg