Inledande etapp 4

pilgrimage2nidaros_4

Genarps kyrka – Gödelövs kyrka – Dalby kyrka 17 km

Mariavandring 160507

 Ännu en fantastisk morgon med sol vandrar vi vägen till Gödelöv, omgivna av blommande rapsfält. Väl där framme finner vi denna vackra majestätiska kyrka som ligger ganska ensam ute på Lunda slätten. Söder om kyrkan finns det ett pilgrimshärbärge som pilgrimer kan låna av församlingen för övernattning. Vi slår oss ner i härbärgets trädgårdsmöbler och intar vår frukost med tacksamhet till församlingen som månar om oss pilgrimer.

 

Därefter vandrar vi in i skogen som till stor del tillhör Björnstorps gods. Bokträden är precis nyutslagna och har den ljuva skira gröna färgen som är så unik för våren. Morgonen har fyllt skogen med skönsjungande fåglar som tillsammans med vitsipporna som täcker marken som mattor, gör att det upplevs som vi vandrar i paradiset. Hänryckta försöker vi bara vara i nuet och njuta att Guds natur.

 

När vi kommer fram till Ugglarps sjön råkar vi återigen på Skåneleden och där någonstans ute i skogen glömmer jag min vandringstav. Vid skeppssättningen S Ugglarp tar skogen slut och vandringen fortsätter på vägen fram till en bit efter Björnstorps backen. Där svänger Pilgrimsvägen in vid en skyttebana och det blir att klättra i skogen i ganska svår terräng. Där ändras naturen igen till att bli karg och stenig med eneträd där vi får klättrar över stängsel och färister.  Efter tunneln under väg 11 kommer vi in i Knivsås natureservat som leder oss fram till Dalby Stenbrott. En fantastiskt vacker plats där vi njuter av att få svalka våra varma och trötta fötter samt ta dagens långa vilostund. Fyllda med ny kraft vandrar vi de sista kilometrarna in till Dalby kyrka.

 

Än en gång är vi tacksam att klarat av dagens vandring, likaså att vi hade varit förutseende att ha tillräckligt med vatten eftersom det varit minst 25 grader varmt i dag i skuggan. Glädjen att vara inne i ”pilgrimsbubblan” med att få leva trogen de 7 nyckelorden är stor.

Vi försöker njuta av varje andetag i stor tacksamhet.

 

Text och foto: Lena Lundberg