Nidarosvandring etapp 1:2

bild_8_aug_2016

 

Barsebäck kyrka – Sofia Albertinas församlingshem 18 km

Birgittavägen 160808

 

Pilgrimerna vaknade – tidigt, de flesta – i Barsebäcks kyrka och församlingshem. Frukost serverade med ringblommor på borden och badrummet lystes upp med levande ljus i tillfället brist på el. I all enkelhet var det en fin morgon i  pilgrimsanda och just ENKELHET var dagens nyckelord.

 

Så vandrade vi iväg, sända av ett finlakan i form av en handduk.

 

Dagens vandring ledde förbi stubbåkrar och längs grusvägar under träden. Barsebäcks Countryclub som vi passerade under förmiddagen, står för mig i stark kontrast till den bokskog som vi kom in i efter golfbanan. Bokskogen har för mig alltid varit en storslagen katedral i all sin enkelhet.

 

När man följer Birgittavägen in i Landskrona går man en ganska lång bit på cykelväg. Den är rak och kan lätt tyckas oändligt lång om man har trötta fötter. Då får man hålla fast vid pilgrimens enkelhet. Det är bara att ta ett steg i taget så kommer man fram till slut. För pilgrimsvandring är inte alltid lätt men det är enkelt. Okomplicerat. Befriande.

Och i Landskrona väntar belöning i form av en varm dusch, vila, pizza och en enkel mässa innan pilgrimerna åter lägger sig för natten.

 

Text och foto: Tyra Kristiansson