Nidarosvandring etapp 1:6

bild_12_aug_2016

Örkelljunga församlingshem – Skånes Fagerhults församlingshem 18 km

Birgittavägen 160812

 

Dagens vandring började kl 9 från Örkelljunga. Vi vandrade över en gammal och delvis grusbelagd banvall som blev nedlagd för cirka 25 år sedan. Enligt några av mina medvandrare var det en lätt vandring – den gick som på räls…

 

Efter några nödvändiga småstopp stannade vi vid Trollsjön – en vacker fiskeplats med blommande näckrosor i flera färger. Vi tog en kort rast och njöt av Guds natur.

 

Därefter gick pilgrimståget vidare till Skånes Värsjö och dess småkyrka. Där avnjöt vi en välbehövlig lunch. Kyrkan var invändigt väldigt ljusblå vilket fick mig att undra om den är en Jesu Moders kyrka?

 

Rälsvandringen tuffade vidare. När vi gick förbi tre svenska halvblod som stod tätt tillsammans upplevdes följande då vägledaren sa ”hej hästapållar”: de tittade på oss och alla  tre gemensamt bugade vilket jag tolkar som en hälsning från tre enigheten – denna dag då pilgrimens nyckelord är ANDLIGHET.

 

Uppfylld av denna upplevelse kommer jag och mina medvandrare fram till Skånes Fagerhult där vi blev väl mottagna och inkvarterade i byns församlingshem.

 

Text: Svea Ruff

Bild: Lena Lundberg