Nidarosvandring etapp 1:8

bild_14_aug_2016

Strömsnäsbruks kyrka – Hamneda kyrka 20 km

Nydalaleden 160814

 

Efter en tuff och blöt lördag då vi vandrade över 3 mil så vaknade jag förvånansvärt utvilad efter en god natts sömn i Strömsnäsbruks församlingshem.

 

Vill här inledningsvis passa på att att uttrycka min stora tacksamhet till församlingarna i Barsebäck, Landskrona, Kågeröd, Klippan, Örkelljunga, Skånes Fagerhult samt Strömsnäsbruk för att ni gett oss pilgrimer natthärbärge. Speciellt tack till Klippans församling som även bjöd på kvällsmat – Gud är god!

 

Vi startade dagens vandring i solsken som varade större delen av dagen. Enstaka moln dök upp men vi slapp regn. Det var en fantastisk känsla att gå i dag, som präglades av frihet, tacksamhet och glädje över att ha klarat vandringen så här långt samt för att kroppen börjat acceptera vandringen och göra mindre ont. Samtidigt fanns ett vemod över att det snart var slut, vi tjugotvå pilgrimer som delat åtta vandringsdagar skulle skingras och återgå till våra vardagsliv.

 

Jag har varit lyckligt lottad över att ha klarat mig från större skoskav eller skador vilket tyvärr inte alla mina medvandrare varit förunnat. Vi har tillsammans kämpat mot flera hinder men kommit fram dagligen nöjda och tacksamma. Två medvandrare fick tyvärr avbryta vandringen men vi har buret med dem i våra tankar och böner samt att vi hoppas på återseende nästa år! Likaså önskar vi med dem som av olika anledningar inte kom till start i år.

 

Höjdpunkten på dagens vandring var mässan som vi firade i skogen, mitt i blåbärs riset. Det är något speciellt att få fira mässa ute i naturen – själv blir jag mer närvarande i mitt möte med Gud.

 

Glädjen var stor hos oss alla när vi nådde fram till Hamnedas församlingshem och kyrka. Församlingen hade varit vänlig och öppnat sina dörrar och gett oss tillgång till toaletter och kaffekokare. Denna första etapp av #pilgrimage2nidaros kröntes med ett besök i den  vackra Hamneda kyrka och ett delande på den gröna och sköna gräsmattan utanför  församlingshemmet innan bussen tog oss tillbaka till Skåne.

 

Jag önskar avslutningsvis att tacka Bjärreds församling för arrangemanget av denna fantastiska Pilgrimsvandring – det har verkligen varit en Guds gåva att få vara medvandrare.

 

Pax et Bonum

 

Text och foto: Lena Lundberg