Nidarosvandring etapp 1:7

bild_13_aug_2016

Skånes Fagerhults församlingshem – Strömsnäsbruks församlingshem 

160813

Nydalaleden 31 km

 

08.01 i ihållande regn fortsatte 22 pilgrimer vandringen på Birgittavägen mot Strömsnäsbruks kyrka via Markaryd efter sändning av vår pilgrimspräst Anna.

09.08 korsade vi den gamla riksgränsen mellan Sverige/Danmark (till 1658 freden i Roskilde) nu länsgräns mellan Kronobergs- och Skåne län. En häftig upplevelse! Vi har lämnat Skåne bakom oss och är nu i Småland!

10.21 kom vi fram till Hannabadsåsen naturreservat, där vi tog skydd för regnet under bokträdens grenar.

11.23 paus vid ett stall på höger sida strax innan vi passerade ortsskylten Markaryd  där vi åt lunch på byns pizzeria. Regnet öste ner när vi satte oss i den varma och torra restaurangen – skönt att få vara inomhus en stund.

17.15 gick vi förbi ortsskylten för Strömsnäsbruk men vandringen var ej slut. Ytterligare en bra bit att gå innan vi  äntligen var  framme vid kyrkan 17:41

 

Vi har vandrat längs Lagan på Lagastigen – Riksettan, en klassisk kommunikationsled, upp mot Strömsnäsbruk. Vacker natur. Mossa. Fina skogen. Laga ni äta vi – en bra ramsa för att komma ihåg de 4 floderna, Lagan, Nissan, Ätran o Viskan.

 

Text: Randi Bjurström

Foto: Lena Lundberg