Nidarosvandring etapp 2

Berga kyrkan – Hamneda

170805

 

2017 års vandring startade utanför Bergakyrkan i Bjärred på lördagskvällen. Bussen fylldes av pilgrimer med längtan av att få gå in i ”pilgrimsbubblan” ännu en gång i gemenskap och äventyr.

Vi var 20 pilgrimer som anlände i skymningen till Hamneda församlingshus för kvällsmat och natthärbärge. I år har vi 5 nya medvandrare och några från förra året vandrar inte samt några kommer till under vandringens gång. Vi har dessutom turen att ha  med vår följebil som än en gång köres av ”bilgrimen” Krister – som vi är så tacksamma för. Han kör våra sovsäckar/liggunderlag samt vår mat. Likaså fyller han på provianten under vandringens gång.

Vår pilgrimspräst Anna gav oss efter kvällsmaten allmän information om upplägget, morgondagen och de 10 dagarna framför oss. Efteråt enades vi i samråd angående fördelning av veckans arbetsuppgifter samt att vi kom fram till att det blir 30 ägg och 16 portioner pilgrimsgröt som ska kokas till kommande dags frukost. Det är härligt att leva kollektivliv!

Lite oro över att följa karta i app finnes hos en del av mina medvandrare. Detta är nytt för året men till slut lägger sig lugnet över det småländska församlingshemmet och pilgrimerna kommer till ro på sina sovplatser som är utspridda i huset. I tacksamhet går vi till vila.

Text och foto: Lena Lundberg