Nidarosvandring 2:2

170807

Tutaryd-Rydaholm 26 km

 

Efter en välbehövlig vila vaknade pilgrimerna i Tutaryds församlingshem till en ny vandringsdag. Eftersom undertecknad och en medvandrare hade ansvaret för frukosten, blev det en mycket tidig start på dagen.

 

När frukosten sedan var serverad och packningen var klar, gick jag ner till sjön där flera av oss tagit ett underbart dopp efter avslutad vandring kvällen innan. Sjön var lika inbjudande men jag nöjde mig med att njuta av naturens skönhet.

 

Dagens vandring blev lång genom den småländska skogen på mestadels skogvägar vilket gjorde att vi slapp trafiken och dess oljud – vilket välkomnades! Vädret var perfekt med sol, lite moln, svalkande vind och inget regn.

 

Det var trötta pilgrimer som kom fram till församlingshemmet i Rydaholm där vi avslutade kvällen med bl.a. pizza, tårta för att fira en av pilgrimernas födelsedag, ett delande och en pilgrimsmässa. Mätta och nöjda gick pilgrimerna till nattvila i tacksamhet.

Text och foto: Lena Lundberg