Nidarosvandring 2:4

170809

Gällaryd- Nydala 25 km

Dagen började med morgonstress och innan vandringen startade hade jag inte hunnit besöka toalett eller plåstra om mina ömmande fötter. Efter att ha vandrat någon timme – som på glödande kol – ställde jag frågan till min högre makt: Vad ska jag göra, visa mig din mening så att jag kan följa den!

Jag funderar själv på olika lösningar som att försöka lifta till målet ”Nydala Kloster” eller att ta första bästa buss om det gick någon.

Svaret kom i form av omplåstring av mina fötter och kaffepaus med lakritsdadlar plus värkmedicin. Jag kunde nu vandra vidare i snabbt tempo.

När sedan en annan pilgrimsvandrare skulle bli hämtad (eftersom hon fått en svårare skada) fick jag frågan om jag också vill följa med i följebilen uppfattade jag detta som svaret från min högre makt  som på detta sätt visade att hen tyckte att jag skulle fortsätta en dag till innan jag åter tog upp frågan: Visa mig din väg och ge mig kraft att följa den.

Text: Ann-Sofie, pilgrimsnovis

Foto: Lena Lundberg