Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vandra på Dag Hammarskjölds minnesdag den 18 september

18 september

Du missar väl inte möjligheten att vandra för fred, rättvisa och klimat på Dag Hammarskjölds minnesdag den 18 september.
 
Om du behöver skjuts till Backåkra på morgonen erbjuds skjuts för ett begränsat antal från Löderup på förmiddagen. Föranmälan till Pilgrimscentrum Lund på pilgrim@lundsdomkyrka.se.
De som vill ha skjuts samlas utanför Löderups församlingshem omkring halv elva.
Till Löderup kan du komma med buss 570 från Ystad (avgång 10.10 ankomst 10.35) alternativt Simrishamn (avgång 9.50 ankomst 10.28) till Löderup skola, där går du tillbaka ca 200 meter för att komma till församlingshemmet.
 
Efter vandringen finns möjlighet att få skjuts tillbaka till Backåkra och eventuella väntande bilar. Vid Nybrostrand finns också goda förbindelser in till Ystad med kollektivtrafik.
 
Tänk gärna på att det vid större event kan bli trångt på parkeringen vid Backåkra. Det kan vara bra att ställa bilen längre ner mot havet där det finns bättre parkeringsmöjligheter. Du kan då följa Skåneleden upp till Backåkra genom det underbara klitterlandskapet. Det tar en liten stund men är väl värt det.
 
Glöm inte att packa lunch och något litet gott för vandringen. Vandringen är drygt 15 kilometer lång i hisnande vacker men delvis krävande terräng över Kåseberga, Hammars backar och Kabusa skjutfält. Du kommer behöva både näring och vätska.

Detaljer

Datum:
18 september
Evenemang Kategorier:
, ,
  • Earth hour

  • Sidor