Heliga landet 2023

Denna vandring är för dig som inte har så stor erfarenhet av Israel och Palestina, eller ”Det Heliga landet”, men gärna vill veta mer. Vi kommer att vandra mellan Bethlehem, Jerusalem och olika platser på Västbanken, preliminärt under vecka 11. En solidaritets- och pilgrimsvandring är ett unikt sätt att uppleva området, där vi framför allt får möta vår tids kristna, de ”levande stenarna”, på de platser där Jesus levde och verkade.

Vi kommer att ha ett tydligt klimatperspektiv, där hållbarhets- och rättighetsfrågor är i fokus. Dagarna kommer att inramas av daglig bön och delande gemenskap. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av pilgrimsvandring, men vara i god kondition, det vill säga kunna vandra 2 mil per dag med 10–15 kg packning i kuperad terräng. Som vandrare kommer du att möta många olika sorters situationer och platser. Vi kan inte vara förberedda på allt: ibland kan vi av olika anledningar behöva åka taxi eller buss på vissa sträckor. Du förväntas ta ansvar för dig själv och samtidigt måna om gruppen.

Innan och efter resan kommer vi ses i en studiecirkel för att lära oss mer om situationen i det Heliga landet och förstå vad vi kommer att möta. Första träffen blir i mitten av september. Totalt tänker vi att det blir ca 4 träffar före och tre träffar efter resan. Antalet platser är begränsat. Anmäl ditt intresse senast 8/6 2022. Hoppas du vill följa med oss på vandringen!

För intresseanmälan: Klicka här!

På denna sida kommer vi att efterhand lägga upp information om studiecirklarna och resan.

 

Kontaktpersoner:

Marcus Nylander
Stiftsadjunkt marcus.nylander@svenskakyrkan.se

Anna Boo
Miljöstrateg
anna.boo@svenskakyrkan.se

Magnus Malmgren
Pilgrimspräst
magnus.malmgren@svenskakyrkan.se

 

 

Ett samarbete mellan

 

 

 

Vandringen är en del av Svenska kyrkans hållbarhetsarbete