Nya kalenderfunktionen

Pilgrimsvägen Skåne Blekinge arbetar med föreningen Paxwalk på att ta fram en ny eventkalender som vi hoppas ska kunna bli verklighet inom en inte alltför snar framtid – men något år kan det ta. Tills dess har vi valt att ta bort den befintliga kalendern och ersätta den med eventkalendern på vår facebooksida.

Vi hoppas att detta ska göra det möjligt att minska antalet moment som behöver göras för att sprida information. Idag läggs evenemang upp på flera olika sätt vilket kräver mycket dubbelarbete. Det blir nu också möjligt för den som vill att begära behörighet att själv lägga in event via facebook och därmed också få dem annonserade på hemsidan.

Förhoppningen är att detta ska minska risken att vandringar och andra event inte blir inlagda eller inlagda för sent – då det inte behöver gå genom mellanhänder. På så vis undviker vi att någon som skickat in information upplever sig bli bortglömd och informationen kan nå ut till dem som är berörda.

Det är inte optimalt att använda ett företag som facebook och vi hoppas kunna hitta en annan och bättre form inom kort, men just nu tycks detta vara en bättre lösning än den vi tidigare har haft som inte fungerat så bra.

Vill du få behörighet att lägga in evenemang är du välkommen att skriva till pilgrim@lundsdomkyrka.se

När du lägger in event/vandringar på vår sida så kan det vara klokt att lägga in din egen församling som medarrangör och även bjuda in andra medarrangörer som kan vilja dela informationen. Det finns många bra funktioner för evenemang på facebook. Du kan ha anmälan av deltagare. Du kan lägga in en karta som beskriver var vandringen börjar. Eller länka till en informationssida på er egen hemsida med information. Du kan också uppdatera och korrigera information och även ha möjlighet till frågor och svar från deltagare.

Du som har behörighet att lägga in evenemang är förstås också välkommen att lägga in information och berättelser för vandringar som har ägt rum.

Vi hoppas det ska fungera så här tills vidare.

Magnus Malmgren

Pilgrimspräst