Pilgrimscentrum Liberiet – en plats för andlig fördjupning

Under 2021 står klimatet i fokus för arbetet på Pilgrimscentrum Liberiet.

Det ska få komma till uttryck på många sätt. Vi kommer att utforska vad inre och yttre hållbarhet kan innebära i våra egna liv, på pilgrimsvandringen, i kyrkans församlingar, i samhället.

Mycket arbete kommer att läggas på det stora projektet A Pilgrim’s walk for future, som utgår från den stora klimatvandringen från vadstena via Lund till Glasgow, och som även kommer att medföra olika program i stiftet under året.

Men klimat-temat kommer att få genomsyra allt vi gör på Liberiet. När huset väl kan öppnas för aktiviteter vill säga.

Andlig hälsa – som varit ett tema över 2020 – hör samman med inre hållbarhet och kommer även att vara en viktig del av det kommande årets arbete.

Sedan nystarten har vi jobbat på att arbeta klimatmedvetet i huset, med ekologiska produkter, energisnåla lampor, minimalt med engångsmaterial och återvinning – det kommer vi att fortsätta med.

Mer information om Pilgrimscentrum Liberiet hittar du här.

Välkommen!

 

Under pandemin ordnas inga gemensamma labyrintvandringar, men du är välkommen att gå själv. Här finner du hjälp för din vandring.

 

Coronavirus – så anpassar vi verksamheten på Liberiet till rådande situation!

Läs mer här.

 

Du hittar mer information om Pilgrimsvägen Skåne Blekinge och om Föreningen Killan här på hemsidan.

 

Program

Pga den rådande coronasituationen är 2021 års program ännu osäkert. All verksamhet på Liberiet är nerlagd så länge nuvarande restriktioner finns kvar. Vi återkommer med mer info.