Praktisk information om vandringarna

Denna information kommer att kompletteras efterhand.

Varje etapp ansvarar en lokal grupp för att ordna och förutsättningarna kan se olika ut. Det som presenteras här är den grundläggande ram som gäller för alla vandringar – för detaljer om varje etapp går du till respektive etappbeskrivning som kommer att läggas upp efterhand som de blir klara.

Varje etapp leds av flera erfarna ledare som tar hand om gruppen. gruppen vandrar tillsammans och delar samtal, måltider, tystnad och bön. Detaljer kring varje etapps upplägg kommer du att hitta under respektive etapp. Vill du veta mer om pilgrimsvandring kan du hitta information här.

Du kan alltid vända dig till någon av de lokala pilgrimsplatserna för mer information, de hittar du här.

Alla transporter till och från vandringarnas start och mål ansvarar du själv för om inte andra transportmöjligheter anges. Finns det möjlighet att ta kollektivtrafik så försöker vi ange det.

Du kan vandra en dag eller flera dagar med övernattning. För endagsvandrare krävs ingen föranmälan. Du ansvarar för att ha egen mat med dig.

För pilgrimer som vill övernatta krävs anmälan och platserna är begränsade. Anmälan är ännu inte öppen. I anmälan anger du särskilda behov – t ex ang kost. Övernattning är enkel – ofta golv, ibland vandrarhem el dyl. Dusch finns på vissa ställen men inte alla. Detaljer anges för varje etapp.

Du erbjuds middag på kvällen samt frukost. Vid frukosten har du också möjlighet att ordna en kall lunchlåda för vandringen och fylla på kaffetermosen.

Eventuella kostnader bestäms lokalt och tas emot lokalt. Vi anger för varje etapp vad du har att räkna med för utgifter. Målet är att hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt.

På vissa sträckor finns följebil, på andra sträckor finns det en jourbil som kan rycka ut vid behov, på sträckor med väl utbyggd kollektivtrafik i närheten erbjuds detta eventuellt som alternativ. Du bär din egen packning. Du behöver ha en lätt men god vandringsutrustning – bra skor, regnkläder, liggunderlag och sovsäck, skoskavsplåster och sololja mm.