Tioårsjubileet – vandringarna

Under Pilgrimsvägen Skåne Blekinges tioårsjubileum kommer den största delen av pilgrimslederna att vandras. Med start från sju olika platser samlas alla vandringar kring domkyrkan till den stora festhögmässan den 2 juni.

Så här ser startfältet ut:
Karlskrona samling den 16 maj och börjar vandra den 17. 
Kyrkhult den 22 maj, 
Skånes Fagerhult den 25 maj, 
Kivik den 25 maj, 
Trelleborg och Höör den 30 maj 
Malmö den 1 juni.
Alla vandringarna presenteras etappvis på www.pilgrimsvagen.se.

Det går att anmäla sig till vandringar fortfarande. På vissa sträckor är det fullt, eller svårt att ta in fler av olika praktiska skäl, men på vissa sträckor går det fortfarande bra.

Här ser du enkel modell över alla vandringar under pilgrimsjubileet:  etapper – skiss.

Vandringarna planeras och genomförs med hjälp av lokala pilgrimsförsamlingar och stiftets pilgrimsledare. På hemsidan får du information om varje etapp som uppdateras och fylls på efterhand. Du kan välja att vandra en dag eller flera, beroende på förmåga, tid och lust. Etapperna har olika längd, från en knapp mil vissa dagar till dryga två mil andra dagar. Vi strävar efter att alltid ha möjlighet att erbjuda transport för den som får bekymmer på vägen.

Övernattning sker på enklast möjliga vis, ofta på golv. Sovsäck och liggunderlag är därför nödvändigt att ha med. För flerdagsvandrare erbjuds det middag, frukost och matpaket för vandringen. Kostnader bestäms lokalt av församlingen som ansvarar. Endagsvandrare tar med egen mat.

På hemsidan kommer vi att lägga ut kontaktuppgifter till de lokala vandringsledarna.

Anmälan görs till en gemensam anmälningsbyrå. Du hittar länken till anmälan i menyn här intill.  Det är bara de som övernattar och de som vill vandra med en större grupp (mer än fem) som behöver föranmäla sitt deltagande.

Det kommer finnas en teckenspråkig pilgrimsgrupp. För mer information om detta kontakta pilgrimsplats Liberiet eller Kerstin Dahl (mobil och sms 0761884242).

 

Pilgrimspass för den som vandrar flera dagar kan beställas via webbutiken.

Här kan du hitta Pilgrimspass för dagsvandringar som du själv kan trycka ut:

Pilgimspass och pilgrimsbevis

De som anmäler sig får ett Flerdagarspass vid start. För övriga hoppas vi att församlingarna kan erbjuda Pilgrimspass för dagsvandringar.

 

 

Anmälan – till vandringar och program