Vandringsfolket – etapp 201: Kyrkhult

I Kyrkhult inleds vandringen mot Lund, som går via Skånes östkust och via Sankt Olof på Österlen till Lund. Första etapperna i samarbete med Kyrkhult, Jämshögs församling och Jämshögs folkhögskola.

On 22/5 Kyrkhult – Jämshög, 18 km: Tema tystnad

Pilgrimsmässa i Kyrkhults kyrka, 9.00

Vi inleder vandringen efter mässan.

Eventuellt kan övernattning ordnas i församlingshemmet i Kyrkhult inför morgonen. Kontakta Kyrkhults församling för förfrågan.

 

Rast med matsäck och bön i kyrkan i Olofström.

Färden går vidare mot Jämshög och vi beräknar vara framme vid 17. Mat serveras i Petrusgården och de som ska övernatta följer med till Folkhögskolan . Inkvarteringen avgörs av antalet.

Ett litet program hålls i kapellet innan vi ska sova. Kvällsbön.

På morgonen serveras frukost och var och en får packa sin matsäck och termos. Duschmöjligheter finns nere i skolans omklädningsrum.

Mässa firas i skolans kapell, därefter går färden vidare mot Kiaby och Oppmanna / Vånga, tema för vandringen är Bekymmerslöshet.

 

Kontakt: Anders Janzon, 0454-465 89, Mobil 0730- 37 88 65

 

När inget annat anges gäller följande:
Dagvandrare tar med sig egen matsäck för dagen. Vandring över dagen är kostnadsfri och kräver ingen föranmälan. Dock ber vi om anmälan för grupper om fler än fem personer.
Personer som vandrar mer än en dag anmäler sig i förväg. Det utgår en anmälningsavgift om 100 kr, samma kostnad oberoende av hur många dagar man vandrar. Därefter betalar man till de lokala arrangörerna för mat och boende när detta anges. Du erbjuds enkel middag på kvällen, frukost på morgonen och en matsäck som du kan ta med dig på vandringen. Vi strävar efter enkla lösningar till låga priser. Du kan alltid betala på plats. Kontakta kontaktperson/församling för mer information om betalning etc.

Kyrkhult-Lund