Vandringsföreställning – våren 2022

Har du ett engagemang för klimat-och miljöfrågor och vill dela med dig av dina tankar, känslor och idéer inför publik? Ta då chansen att vara med i det här projektet och få din röst hörd!
Vi letar efter personer som under våren vill träffas 1 kväll/vecka under 8 veckor och tillsammans i grupp utforska bland annat inre och yttre hållbarhet, klimatångest, framtidshopp och förundran inför naturen, för att sedan med det personliga berättandet som grund vara med och skapa en vandringföreställning där du som deltagare berättar din personliga berättelse inför publik.
Föreställningen kommer att ha premiär under Hållbarhetsveckan i Lund 2-7 maj, och sedan spelas 10 gånger under maj månad.
Under träffarna kommer vi att göra olika övningar i drama och berättande för att få fram personliga berättelser med hållbarhet och klimat som gemensam nämnare.
Vi använder oss också av pilgrimens nyckelord och kopplar samman dem med begrepp viktiga för en ekologisk helhetssyn, t. ex Frihet och Mångfald, Långsamhet och Hållbarhet, Enkelhet och Ansvarighet, för att utforska vad dessa begrepp väcker för frågor och svar i oss.
Vill du vara med behöver du veta att du kan komma de flesta av dessa tillfällen, plus att lägga lite egen tid på att öva in texten till din berättelse som du ska framföra under vandringsföreställningen. Vi kommer även arbeta en helg, som vi gemensamt kommer överens om vilken, när det börjar närma sig premiär. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av teater men det är bra om du tycker det verkar kul att arbeta i grupp och att stå och prata inför publik.
Projektet drivs av Lunds Domkyrkoförsamling och de som håller i projektet är:
Kristina Nilsson, manusförfattare och regissör, även teaterpedagog
Ola Fornling, stiftsadjunkt teologi och hållbarhet på Lunds stift
Sofie Ask, samordnare/administratör i Lunds domkyrkoförsamlingen
Vid frågor och anmälan kontakta Sofie på sofie.ask@svenskakyrkan.se
NÄR: Onsdagar kl. 18–21 (start 9 mars uppehåll under påsklov)
VAR: Liberiet, Kungsgatan 5 i Lund