Walk for Future – ett år för klimatet

Pilgrim’s Walk for Future är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil där alla kan delta. I 100 dagar pilgrimsvandrar människor genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Färden över vattnet kommer ske med segelbåt.

– Klimatvandringen är både en möjlighet att fundera på vår egen omställning till ett liv präglat av inre och yttre hållbarhet OCH ett sätt att påminna andra om att vi behöver möta klimatkrisens utmaningar här och nu tillsammans, säger Magnus Malmgren, pilgrimspräst på Pilgrimscentrum Liberiet i Lund.

Projektet sker i samarbete med Växjö och Lunds stift och är en del av Svenska kyrkans nationella färdplan för klimatet. Planen är att vandringen ska starta i Vadstena under sommaren 2021 och vara framme i Glasgow lagom till klimatmötet i 1-12 november 2021.

Ett program för Lund planeras och tanken är att ett flertal olika event utspridda i staden kommer äga rum. Utställningar, mässor, vandringar, dans på Domkyrkoplatsen med mera.

I Lunds stift tas ett program fram för att inspirera och engagera inför, under och efter vandringen. Under våren är större delen av programmet digitalt men det planeras även vandringar.
Klicka här för mer information om programmet! 

 

Vill du veta mer, kontakta Pilgrimscentrum: pilgrim@lundsdomkyrka.se.